diumenge, 22 de febrer del 2009

Poesia contemporània, tecnologies i educació



Passada la jornada del grup Poció i dos tardes de diumenge intenses entre versos i propostes poètiques intentaré posar ordre a les meus anotacions a partir del devessall d'informació i suggeriments que em va aportar el Seminari Poesia contemporània, tecnologies i educació, celebrat a Barcelona el dis 12 i 13 de febrer.
Al web de Poció podem trobar les comunicacions que es van presentar al seminari. Totes fan aportacions d'interès que ans ajuden a aproximar-nos a l'0bjectiu de fer viure la poesia a les aules.

Per fer una aproximació al món de la poesia a través d'internet anoto els webs que em serveixen de referència:

http://www.viulapoesia.com/

http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/

http://www.uoc.edu/lletra/

http://www.musicadepoetes.cat/servlet/org.uoc.lletra.musicaDePoetes.Inici

http://www.barcelonareview.com

http://www.fti.uab.es/quarkpoesia/

http://www.ub.es/aulapoesiabarcelona/

http://www.sant-cugat.net/daltabaix/


A partir de les comunicacions de Rui Torres i Eugenio Tesselli podem trobar referències teòriques i pràctiques a la polipoesia i a la ciberpoesia. Destaco l'eina Midipoet.
El seminari es va tancar amb un recital poètic a càrrec de Dolors Miquel, E. Tesselli, Víctor Sunyol, Helena Alvarado i Ester Xargay.
L'atzar m'ha fet descobrir un poema de Dolors Miquel que m'ajudarà a completar el meu treball a l'aula sobre el motiu de la dona que es pentina:
Esgaldinc de la meva veïna Fina, serà un bon contrapunt als poemes de FV. Garcia, Rosselló-Porcel, Palau i Gerard Vergés.